ПРИКАЗ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ 15. СЕПТЕМБРА НА УШЋУ: Посебна организација за Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Танјуг

12. 09. 2021. у 14:59

МИНИСТАРСТВО одбране и Војска Србије, поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе 15. септембра од 8 часова организоваће приказ наоружања и војне опреме на београдском Ушћу.

ПРИКАЗ НАОРУЖАЊА И ВОЈНЕ ОПРЕМЕ 15. СЕПТЕМБРА НА УШЋУ: Посебна организација за Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Фото: Г. Шљивић

Посетиоци ће бити у прилици да виде више од 130 борбених и неборбених система, као и бројно наоружање и војну опрему. Биће изложена средства из домаће производње и увоза која су на употреби у јединицама Војске Србије - хеликоптери, беспилотне летелице, ПВО системи, оклопна и борбена возила, артиљеријско ракетни системи и опрема специјалних јединица.

Посебан акценат биће на производима српске одбрамбене индустрије, попут артиљеријских система "Нора“ и "Огањ“, ПВО система "ПАСАРС“, борбених оклопних возила "Лазар“ и "Милош“, као и на актуелним пројектима модернизације и развоја наоружања за потребе даљег опремања Војске Србије.

На штанду Војне академије посетиоци ће моћи да се опробају у гађању ваздушном пушком, а на штанду Војнотехничког института биће представљени пројекти у домену истраживања и развоја наоружања које реализује ова еминентна установа.

У оквиру манифестације биће приказана и тематска поставка Војног музеја поводом пробоја Солунског фронта, као и наоружање и униформе из балканских и Првог светског рата.

БОНУС ВИДЕО:

Српска фабрика вакцина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)