ПРЕМИНУО 77-ГОДИШЊАК, 36 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

М. БОШЊАК

12. 09. 2021. у 11:07

У КОВИД ЗОНИ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, нажалост је преминуо још један пацијент, годишта 1944, током минула 24 сата.

ПРЕМИНУО 77-ГОДИШЊАК, 36 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Фото: М.Б.

У тој, „црвеној“ зони, према пресеку од јутрос, од ковида-19 лечи се 16 пацијената.

- Код њих 14 потврђен је корона вирус, један има негативан резултат тестирања, један чека резултате тестирања. Једна особа је приклључена на апарат са високим протоком кисеоника, такозвани „хигх-флоw“. Током протекла 24 сата, у ковид зони није било пријема нових пацијената, као ни отпуста на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

Увећава се број новозаражених вирусом корона. До овог извештавања, према последњим саопштеним подацима из Дома здравља у Горњем Милановцу, њих је 36 (13 више него јуче).

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуло је 137 особа. У целом том периоду, корона вирусом укупно су заражена 3.873 лица, а од тог броја, само од почетка августа ове године до данас, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 388.

Благо расте број вакцинисаних против вируса корона у овом крају. До сада, имунизација је статистички оваква: од њеног почетка, цепиво против ковида-19 примило је укупно 16.460 за то заинтересованих особа, другом дозом ревакцинисане су 15.662 а трећом бустер дозом њих 1.824.

БОНУС ВИДЕО - Отвара се нова ковид болница у Новом Саду

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)