ПАЗАРИО И МИНИСТАР: Отворен пчеларски и сајам лековитог биља у Врању (ФОТО)

Д. РИСТИЋ

11. 09. 2021. у 21:13

МИНИСТАР пољопривреде Бранислав Недимовић отворио је Четврти пчеларски сајам југоисточног Балкана и Други међународни сајам лековитог, зачинског и украсног биља и пчелињих производа у Врању.

ПАЗАРИО И МИНИСТАР: Отворен пчеларски и сајам лековитог биља у Врању (ФОТО)

Фото: Д. Ристић

Овогодишњем сајму прикључили су се и људи који се баве производњом и прерадом лековитог биља и та синергија је неопходна, не само за ваше појединачне послове, већ и за Србију, истакао је министар Недимовић.

- Потпуно неосновано, пчеларство је дуго година било у запећку, а ради се о веома озбиљном послу и пчеларска организација је једна од најорганизованијих на простору Србије - рекао је Недимовић и поручио пчеларима да могу да рачунају на даљу подршку државе.

Градоначелник Врања др Слободан Миленковић се захвалио министру Недимовићу и Влади Републике Србије на целокупној подршци за унапређење пољопривредне производње на територији града Врања, као и свим учесницима, нагласивши да је намера локалне самоуправе да овај сајам буде све бољи и репрезентативнији.

У току дана је одржано неколико стручних предавања која се односе како на прикупљање и пласман меда и пчелињих производа, тако и на гајење лековитог и медоносног биља.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)