СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ: У Краљеву обележен важан празник, у фокусу школарци (ФОТО)

Г. Ћ.

11. 09. 2021. у 18:35

НИЗОМ активности и радионица на пунктовима у центру Краљева, у организацији активиста и волонтера Црвеног крста на пригодан и едукативан начин обележен је Светски дан прве помоћи.

СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ: У Краљеву обележен важан празник, у фокусу школарци (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

 Ове године у фокусу обележавања овог значајног датума била су школска деца уз поруку "Прва помоћ деци – прва помоћ за децу".

Како је истакнуто, због психофизичких карактеристика деца у млађем узрасту се током игре и свакодневних активности могу наћи у ситуацији која угрожава њихово здравље и представња ризик за повреду. У старијем школском узрасту ризици повреда су везани за интензивне спортске активности, излагање ризичним ситуацијма, као и учешће у саобраћају.

- Важно је учити децу од најранијег узраста да правилно реагују у случју незгоде и како да пруже прву помоћ. Битно је и да сви васпитачни, наставници и спортски тренери знају које су најчешће повреде код деце и како да пруже прву помоћ – рекао је овом приликом Љубомир Миладиновић, генерални секртар Црвеног крста Србије. - Свако дете може бити у ситзацији да му је потребна прва помоћ. У исто време свако од нас може да научи да пружи прву помоћ. Нису потребни ни чаробни штапић, ни супермоћи да бисте постали дечји херој. Потребни су само знање и одважност да га примените у тренутку када је потребно.

БОНУС ВИДЕО: РЕПОРТЕР "НОВОСТИ" НА МАСИВУ ПИРИНА: Словенски Олимп - место где је злодух затрпан камењем

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)