ЈОШ 23 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

М. БОШЊАК

11. 09. 2021. у 13:25

ПРЕМИНУО је, нажалост, у "црвеној" зони Опште болнице у Горњем Милановцу, још један пацијент, 89-годишњак, током минула 24 сата.

ЈОШ 23 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за Рудничко-таковски крај

Фото: М.Бошњак

У тој зони се увећава број пацијената. Према данашњем болничком пресеку, тренутно их се од ковида-19 лечи њих 17.

- Код њих 15 потврђен је корона вирус, један има негативан резултат тестирања, један чека резултате тестирања. Два су на апарату са високим протоком кисеоника, такозваним "хигх-флоw". Током протекла 24 сата, у ковид зони хоспитализовано је осам особа са сипмтомима који указују на вирус корона, у истом периоду није било отпуста на кућно лечење – изјавио је данас др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

По најновијим саопштеним подацима Дома здравља у Горњем Милановцу, новозаражених вирусом корона има још 23.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуло је 136 особа. У целом том периоду, корона вирусом укупно је заражено 3.837 лица, а од тог броја, само од почетка августа ове године до данас, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 352.

Имунизација против ковида-19 у овом крајум до јуче, 10. септембра, статистички је оваква: од њеног почетка, цепиво против ковида-19 примила је укупно 16.431 за то заинтересована особа, другом дозом ревакцинисане су 15.652 а трећом бустер дозом њих 1.738.

БОНУС ВИДЕО - Отвара се нова ковид болница у Новом Саду

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)