ПЧЕЛАРСТВО И ЛЕКОВИТО БИЉЕ: Министар Недимовић сутра у Врању на два сајма

Ј.С.

10. 09. 2021. у 11:42

У ВРАЊУ ће сутра бити одржани четврти Пчеларски сајам југоисточног Балкана и други Међународни сајам лековитог, зачинског, украсног биља и пчелињих производа.

ПЧЕЛАРСТВО И ЛЕКОВИТО БИЉЕ: Министар Недимовић сутра у Врању на два сајма

Фото: Новости

На простору Спортско–рекреативног центра од 7 до 19 сати својим производима представиће се укупно 97 излагача. Свечано отварање ове сајамске манифестације предвиђено је у 10.30 часова.

Учесницима ће се обратити Небојша Станојевић, председник Удружења за лековито биље "др Јован Туцаков'' из Сокобање, др мед. Родољуб Живадиновић, председник СПОС–а, градоначелник Врања др Слободан Миленковић, а манифестацију ће отворити потпредседник Владе Републике Србије и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

Свечаном отварању претходиће потписивање уговора између Града Врања, Регионалне развојне агенције Пчињског округа и Фондације Ана и Владе Дивац, о формирању Фонда за подршку развоју малих пољопривредних газдинстава на подручју Града Врања.

Програмом сајма предвиђено је да у току дана буде одржано неколико стручних предавања која се односе како на прикупљање и пласман меда и пчелињих производа, тако и на гајење лековитог и медоносног биља. Организатори ове сајамске манифестације су Град Врање и Савез пчеларских организација Србије.

 

БОНУС ВИДЕО:

Српска фабрика вакцина

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)