КОНСТАНТАН РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација у Пчињском округу тешка

Ј. С.

03. 09. 2021. у 15:16

ЕПИДЕМИОЛОШКА ситуација у Пчињском округу је изузетно тешка и неповољна, са посебним акцентом на град Врање, каже епидемиолог Завода за јавно здравље др Слађан Станковић.

КОНСТАНТАН РАСТ БРОЈА ЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошка ситуација у Пчињском округу тешка

Фото: Д. Ристић

Према његовим речима ситуација је таква да осим константног пораста броја оболелих, расте и број оболелих који имају потребу за хоспитализацијом.

Према последњим подацима Градског штаба за ванредне ситуације, на КОВИД-19 тестирано је 346 особа са територије Пчињског округа. Анализе су показале да је 80 лица заражено вирусом корона. Од овог броја 43 су из Врања, 13 из Бујановца, по 7 из Прешева, Сурдулице и Владичиног Хана и 3 из Трговишта.

Две особе изгубиле су битку са вирусом корона у врањској ковид болници, показује најновији извештај врањског Здравственог центра, где се тренутно лече 63 пацијента позитивна на вирус корона са упалом плућа, док су 32 на кисеонику.

На болничко лечење примљено је 6 пацијената, а пет је отпуштено на кућно лечење. Две особе су због погоршања здравственог стања транспортоване на лечење у болницу у Батајници.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)