ПОТПИСАН СПОРАЗУМ: Кикинда и Нови Бечеј ће убудуће сарађивати у области зоохигијене

Р.Ш.

03. 09. 2021. у 14:56

ГРАД Кикинда и општина Нови Бечеј убудуће ће чврсто сарађивати у области зоохигијене, тако што ће ова служба ЈП “Кикинда” услуге пружати и у новобечејској општини.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ: Кикинда и Нови Бечеј ће убудуће сарађивати у области зоохигијене

Фото: Рада Шегрт

Споразум о сарадњу у четвртак су потписали градоначелник Кикинде Никола Лукач и председник општине Нови Бечеј Саша Максимовић. Сарадња није временски ограничена, а Максимовић каже да се на овај начин решава важан комунални проблем у Новом Бечеју. Посао ЈП “Кикинда” плаћаће по фактури, а до сада је то износило од пет до 10 милиона динара годишње.

- ЈП “Кикинда” добило је ново тржиште, а за нас је важно да ћемо имати услуге хватања и збрињавања напуштених паса и мачака, уклањање лешева са јавних површина, стерилизацију и друге послове и то уз одређени попуст. При томе је прескочен део администрације око јавних набавки. Наше комунално предузеће има прихватилиште, али није у могућности да изгради азил – рекао је Максимовић.

Градоначелник Кикинде Никола Лукач најавио је да је исти начин сарадње могућ и са другим општинама у окружењу, са Новом Црњом, Чоком, Сентом, Новим Кнежевцем и Адом.

- Добро је да се услуга нашег јавног предузећа шири у другим срединама, а то значи да ће наша служба бити унапређена. Купиће се нова возила, опрема и запослити нови радници. Заједничким улагањем пружаћемо квалитетнију услугу – рекао је Лукач, али није прецизирао шта ће се купити и колико нових радника ће бити ангажовано.

Лукач је рекао да локалне самоуправе треба да буду једна другој подршка, да сарађују у више области и заједнички раде пројекте .

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)