МНОГО ВИШЕ ЂАКА ПРВАКА НА ТЕРИТОРИЈИ ВЛАСОТИНЦА: У први разред кренуло 252 деце

И. М.

03. 09. 2021. у 14:01

У ШКОЛАМА на територији Власотинца први пут су у клупе села 252 ђака првака, што је скоро за половину више у односу на претходну школску годину када је своје школовање започело 176 малишана.

МНОГО ВИШЕ ЂАКА ПРВАКА НА ТЕРИТОРИЈИ ВЛАСОТИНЦА: У први разред кренуло 252 деце

Фото: В. М.

У локалној самоуправи кажу да деле радост са њиховим родитељима и да чине све да ученицима створе што боље услове за учење и васпитно-образовни рад.

У претходних неколико година у ову област на подручју Власотинца уложено је више од 350 милиона динара, а пред почетак ове школске године нову столарију и спуштене плафоне добила је школа у Јастрепцу.

 - Радиће се кровови школа у Шишави и Крушевици. Планирани су и радови у школи у Орашју, завршава се пројекат за школу у Батуловцу, а до краја године биће припремљена и пројектна документација за рекоснтрукцију школа у Гложану и Стајковцу. Имамо планирана улагања и у објекте за смештај деце предшколског узраста. Ускоро креће реализација на реконструкцији вртића у Власотинцу и Стајковцу – набраја Братислав Петровић, председник општине.

У сарадњи са надлежним министарство настоји се да се обезбеде средства за реконструкцију и доградњу још једног власотиначког вртића, чиме ће се обезбедити пријем још 250 малишана који су на чекању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

САМА САМ СЕ ПРИЈАВИЛА ПОЛИЦИЈИ Псовао ми мртву мајку! Дара тукла мушкарца од 2 метра - побеснела на Амиџића: Шта ти је смешно!