ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО- ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Седам пацијената у "Црвеној" зони

М. Б.

30. 08. 2021. у 14:16

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, током минула 24 сата, срећом нема преминулих, за разлику од извештавања претходних дана, а у њој се, према подацима од јутрос, лечи седам пацијената.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО- ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Седам пацијената у Црвеној зони

Фото М. Бошњак

- Код петоро је потврђен корона вирус, један је негативан, један чека резултате тестирања. У том периоду, није било хоспитализације ниједног пацијента, ни отпуста на кућно лечење – изјавио је др Предраг Шутић, в.д. директор те болнице.

Од почетка марта прошле године до данас, од ковида-19 у Рудничко-таковском крају преминуле су укупно 133 особе. У целом том периоду, корона вирусом заражена су укупно 3.652 лица, од којих је у актуелном августовском, такозваном четвртом „таласу“ епидемије оболело њих 155. Нових званичних података данас, о потврђено новозараженим, још нема.

Имунизација вакцинама против ковида-19, у овом крају је оваква: неким од четири, по властитом избору расположива цепива, вакцинисано је укупно 16.209 за то заинтересованих особа. Од њих, другу дозу вакцине примило је 15.496, а трећу, такозвану бустер, њих 720.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)