ЦЕЦА ЗАГРЕЈАЛА ПУБЛИКУ КАО РОШТИЉЏИЈЕ СКАРЕ: После много неизвесности у Лесковцу почела „Роштиљијада“ (ФОТО/ВИДЕО)

И.Митић

24. 08. 2021. у 10:33

У ГРАДУ на Ветерници отворена је 31. „Роштиљијада“ после вишедневног чекања одлуке надлежних хоће ли овог фестивала уопште бити у условима епидемије вируса корона.

ЦЕЦА ЗАГРЕЈАЛА ПУБЛИКУ КАО РОШТИЉЏИЈЕ СКАРЕ: После много неизвесности у Лесковцу почела „Роштиљијада“ (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: И.Митић

Неизвесност је прекинута у понедељак, у поподневним сатима, када су одобрене мере под којима манифестиција може бити одржана.

Врата „роштиљске променаде“ званично су отворена за оне који су прележали опаки вирус, за вакцинисане, као и за све који су се подвргли бесплатном антигенском тестирању и добили негативан налаз.

Све то није утицало на многе посетиоце из градова у околини који су се одлучили да присуствују отварању чувеног фестивала роштиља, а многима је био мотив и то што је одмах после званичне церемоније на бини у центру Лесковца наступила Светлана Цеца Ражнатовић.

Фото: И.Митић

На пунктовима за антигенско тестирање чекало се у редовима, док су паркинг простор попунили аутомобили из општина Јабланичког округа, али и из Ниша, Врања, Сурдулице, Пирота, Прокупља... Негативаном тесту на четири пункта надали су се углавном млади невакцинисани људи, док се на простор „Роштиљијаде“ могло на више улаза, где се већ прве вечери помало гледало кроз прсте, упркос напорима организатора да сачувају двоструки круг заштите.

Фото: И.Митић

Судећи по аплаузима Цеца је оправдала очекивања публике. Хиљаде људи дочекале су је снажним вриском, док су највернији фанови певали са њом од првог до последњег такта концерта којим је Цеца загрејала простор око бине као што су роштиљџије загрејале своје скаре. Пре него што је изашла на позорницу Цеца је била гост градоначелника Горана Цветановића у седишту града, где јој је приређен свечани пријем.

Фото: И.Митић

Цветановић је својим обраћањем званично отворио „Роштиљијаду“, која по традицији почиње дефилеом „Лесковачких мажореткиња“, у друштву „Роштиљка“ и „Роштиљке“ - маскота ове манифестације, и великим ватрометом. Градоначелник је свим гостима и својим суграђанима пожелео добар провод и забаву, уз апел да поштују противепидемијске мере.

Уз све ризике следе дани када ће се уживати у добром укусу лесковачког роштиља, а у вечерњим сатима и у концертима групе Кербер, Жељка Бебека, Амадеус бенда, Зорице Брунцлик и Ане Бекуте.

Неће изостати ни традиционална надметања мајстора роштиља, као ни покушај да се обори досадашњи рекорд у прављењу највеће пљескавице на свету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)