ЛАКШЕ ДО 100.000 ХЕКТАРА: Локална самоуправа у Шапцу наставља уређење атарских, некатегорисаних путева до њива

В.Митрић

18. 08. 2021. у 05:55

ЗАМЕНИК градоначелника Шапца Блажа Кнежевић и в. д. директора ЈП "Инфраструктура" Милица Павловић су посетили шабачка села Табановић и Шеварице, у којима је завршено пошљунчавање укупно 19 километара атарских путева.

ЛАКШЕ ДО 100.000 ХЕКТАРА: Локална самоуправа у Шапцу наставља уређење атарских, некатегорисаних путева до њива

Фото В. Митрић

- Град ће наставити да брине и о селима, ниједна месна заједница неће бити заборављена, па ће машине стићи и до места у којима никада нису биле - најавио је Кнежевић, док је Милица Павловић прецизирала да у Табановићу, на пример, атарски пут пролази поред 100 хектара обрадивог земљишта којем ће домаћини сада знатно лакше моћи да приђу.

Задовољни мештани кажу да на овдашњим, некатегорисаним трасама неколико деценија није насут ниједан камен.

- Људи су једва пролазили тракторима, а аутомобилима нико није смео ни да покуша. Сада смо успели да попунимо рупе и без ризика ћемо моћи до својих њива. Захваљујемо Градској управи, а посебно координатору за путеве у "Инфраструктури" Небојши Стојићевићу - истиче Светислав Живановић из Табановића.

Његов комшија Петар Панић, прецизирајући да овде ништа није рађено још од 1977, каже да су неретко морали да заобилазним путевима иду и по десетак километара, да би иоле безбедно стигли до ораница.

- На територији Шеварице је пошљунчено 12 километара атарских и некатегорисаних путева, од којих неки никада нису имали ни овакву подлогу. Раније је важило правило да мештани скупљају једну трећину новца, док је две трећине давала "Инфраструктура", а сада нам је све урађено потпуно бесплатно. С обзиром на то да је ово шљунак свих становника Шеварица, уређени су правци за које смо проценили да су били у најлошијем стању - каже председник Саета МЗ Драгорад Ђуричић.

* * * * * * *

У МАЈУРУ КОД ШАПЦА ЗАБЛИСТАЛА ТАБАНОВАЧКА УЛИЦА

ДОЧЕКАЛИ И НОВИ АСФАЛТ

Фото В. Митрић

 

ПРИВОДИ се крају реконструкција 1.200 метара Табановачке улице у Мајуру, на правцу од Шапца ка Глушцима, а градоначелник др Александар Пајић (на слици у средини) је - уз задовољство што ће ова саобраћајница коначно добити асфалт - најавио да ће локална самоуправа учинити све како би сарадњу са државом, којом су већ изузетно задовољни, подигла на још виши ниво.

- Ово је један од најфреквентнијих путева ка нашем граду, а њиме се долази и у Северозападну индустријску зону. Уређењем ове трасе, уз изградњу ауто-пута ка Руми, новог моста преко Саве, те брзе саобраћајнице до Лознице, створићемо услове за долазак још већег броја инвеститора - каже др Пајић.

Дејан Илић из Мајура, наводећи да ова улица није ваљано санирана читаву деценију, каже да су све досадашње локалне гарнитуре само крпиле рупе које је свака нова већа киша наново отварала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)