ДВОГЛАВИ ОРАО НА УЛАЗУ У СЕВЕРНУ КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Алабански национални симболи и слике политичара све уочљивији и на улазу у град (ФОТО)

Д.З.

17. 08. 2021. у 17:38

ГОТОВО да нема места на Косову и Метохији у албанским срединама где нема истакнутих албанских симбола, поготово албанских застава са двоглавим орлом, које су националне заставе Албаније.

ДВОГЛАВИ ОРАО НА УЛАЗУ У СЕВЕРНУ КОСОВСКУ МИТРОВИЦУ: Алабански национални симболи и слике политичара све уочљивији и на улазу у град (ФОТО)

ФОТО: Д.З.

Међутим, последњих дана на мосту који спаја јужни и северни део Косовске Митровице присутне су и заставе са ликовима политичара Исмаила Ђемалија, албанског државника који је учествовао у писању албанске декларације независности и Исе Бољетинија који се у Балканским ратовима борио против Србије.

На овим заставама стоје и натписи “аутохтони” који симболизују тзв. Велику Албанију.

Поред поменутих, на овом мосту присутне су заставе САД, Велике Британије, Немачке али и заставе “УЋК”.

Иначе, осим ка јужном делу Косовске Митровице пут који води преко овог моста продужава ка магистралном путу Приштина-Зубин Поток али и према општини Србица у Метохији.

Албанске заставе уочљиве су и у мешовотом насељу Суви до у северном делу Митровице али и на улазу из јужног у северни део града у мешовитом насељу Бошњачка махала где су албанске заставе истакнуте последњих десетак година.

Иначе, занимљиво је да се косовске заставе са звездицама веома ретко истичу како на објектима тако и пред магистралних и других путева, док су далеко популарније америчке заставе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)