МАТИЧНЕ ЋЕЛИЈЕ НАДА ЗА НИКОЛУ: Акција "Хуманитарни понедељак" на новосадској плажи Штранд

Љ. П.

07. 08. 2021. у 06:21

АКЦИЈА "Хуманитарни понедељак" 9. августа намењена је Николи Малићу.

МАТИЧНЕ ЋЕЛИЈЕ НАДА ЗА НИКОЛУ: Акција Хуманитарни понедељак на новосадској плажи Штранд

Никола Малић

Улаз на плажу се неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Никола је превремено рођено дете, у 29. недељи трудноће. Има епилептичне нападе и дијагностикована му је церебрална парализа и хипоплазија, неразвијеност малог мозга. Због специфичног неуролошког статуса једина опција лечења били су дефектолошко-логопедски третмани, све до овог момента када клиника у иностранству даје охрабрујуће прогнозе за Николин опоравак. Никола је потпуно невербалан, не обавља сам физиолошке потребе, и у потпуности је зависан од туђе помоћи. Дечаку су средства потребна за трансплантацију матичних ћелија, дефектолошке, логопедске и третмане сензорном интеграцијом, хидротерапије, дијагностичке прегледе, као и за путне трошкове и смештај.

У прошлонедељној акцији за лечење Борислава Станојевића прикупљено је 103.090 динара. ЈКП "Градско зеленило" обавештава суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика