ПОНОСНИ НА ФИЛМ О СТАРОЈ ЧАРШИЈИ: Градоначелник Лесковца примио Миру Бањац

И.Митић

06. 08. 2021. у 18:35

ЈЕДНА од највећих глумица југословенске и српске кинематографије Мира Бањац била је у петак гост градоначелника Лесковца Горана Цветановића.

ПОНОСНИ НА ФИЛМ О СТАРОЈ ЧАРШИЈИ: Градоначелник Лесковца примио Миру Бањац

Фото: И.Митић

Она ће својом, како је наглашено, маестралном глумом оживети један од ликова у филму о граду на Ветерници између два светска рата - „Било једном у Србији“.

Мира Бањац тумачи лик Деске. Она глуми баку једног од главних јунака филма, а домаћини су изразили задовољство што ће прослављена глумица, поред Микија Манојловића, Виктора Савића, Теодоре Ристовски, Радована Вујовића, Драгана Петровића Пелета, Слободе Мићаловић, Немање Оливерића и покојног Ивана Бекјарева увеличати причу о некадашњем Српском Манчестеру.

- Лесковац је велики град са градоначелником који разуме значај културе. Увек сам говорила да све зависи од човека. Није најважније да ли има новца. Култура јесте скупа, али је неопходна, а увек иза подршке било којој области стоји човек. У Лесковцу градоначелник Цветановић промишља културу и иако је овај град чувен по доброј храни он већ годинама уназад добија апсолутно једну дивну културну средину – казала је Мира Бањац.

Градоначелник Цветановић је нагласиo да му је част и задовољство да угости Миру Бањац уз констатацију да она припада плејади легендарних југословенских глумица и да „својом харизмом, непосредношћу, духовитошћу и енергијом никога не оставља равнодушним“.

ПРЕМИЈЕРА КРАЈЕМ ГОДИНЕ

У Лесковцу се снимање филма „Било једном у Србији“ приводи крају. Оно је настављено овог лета након паузе условљене епидемијом вируса корона. Очекује се да филм премијерно буде приказан крајем године, а припрема се и серија која ће бити емитована на РТС-у.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)