ОДРЖАВА СЕ ВИНСКИ БАЛ У ВЛАСОТИНЦУ: Садржај прилагођен епидемиолошкој ситуацији

И.Митић

05. 08. 2021. у 13:39

ЗБОГ бојазни да ће се, услед раста броја заражених вирусом корона, противепидемијске мере пооштравати овогодишњи 35. Вински бал у Власотинцу биће одржан у мањем обиму него иначе.

ОДРЖАВА СЕ ВИНСКИ БАЛ У ВЛАСОТИНЦУ: Садржај прилагођен епидемиолошкој ситуацији

ФОТО: ОУ Власотинце

Дводневна манифестација планирана је за 27. односно 28. август, али неће бити уобичајених концерата естрадних звезда и великих окупљања грађана.

У Туристичкој организацији(ТО) Власотинце кажу да су средства предвиђена за концерте преусмерена за израду пројектно-техничке докуменатције ради побољшања водоснабдевања, али традиција Винског бала ипак неће бити прекидана.

- Како би смо испоштовали људе који се бави виноградарством и винарством и који континуирано побољшавају квалитет вина, одржаћемо конкурс за најбоља вина и изложбу домаћих вина у дворишту Културног центра. Расписани су и конкурси за најбољу карикатуру и песму на тему вина и грожђа. Пливаће се у Власини за винско буренце, а биће одржан и традиционални „Власински котлић“ - казала је Наташа Ђокић Живковић, директор ТО Власотинце.

У овој установи и Културном центру најављују да ће наредне године бити новина у концепту „Винског бала“ и да ће се на томе радити од септембра ове године. Поред осталог биће промењен и термин одржавања ове манифестације, па ће она, уместо крајем, бити одржана почетком августа.

ЛЕБАНЕ СЛАВИ СВОЈ ПАРАДАЈЗ

Од ове године Србија је добила још једну манифестацију која је посвећена промоцији домаћих производа. Лебане је установило „Парадајз фест“ који промовише пољопривредни и туристички потенцијал ове локалне самоуправе. Крајем прошлог месеца одржан је фестивал изложбено-продајног карактера, а за забавни део програма су се, поред осталих, побринули Харис Џиновић, Амадеус бенд и Дејан Петровић биг бенд.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)