ЗА МЕСЕЦ ДАНА, 82 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемија у Пиротском округу

В.Ћ.

04. 08. 2021. у 23:59

ПРЕМА подацима пиротског ЗЗЈЗ, данас су регистрована и лабораторијски потврђена два случаја ковид 19, а на тестирање у нишку лабораторију “Ватрено око” послато је осам сумњивих узорака са подручја округа.

ЗА МЕСЕЦ ДАНА, 82 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемија у Пиротском округу

Фото: В: Ћ.

Обе заражене особе су из Пирота.

Како наводе стручњаци Центра за контролу и 'превенцију болесту у ЗЗЈЗ, од 3. јула регистровано је 82 случаја заразе у округу, који осим Пирота, обухвата и Димитроград, Бабушницу и Белу Паланку. У другој половини јуна није било ни једног зараженог.

У ковид амбуланти у Пироту, данас су обављена 64 прегледа, а мера кућне изолације наложена је у четири случаја. У Општој болници нема пацијената сумњивих на ковид, али је један пацијент из Пиротског округа хоспитализован у ковид болницу у Крушевцу.

Од почетка имунизације у округу је вакцинисано 34.243 особа, а обе дозе примило је њих 32.867. Укупно је дато 67.110 доза вакцина.

ЗЗЈЗ Пирот, процењује да је епидемиолошка ситуација у Пиротском округу повољна са тенденцијом да пређе у несигурну и констатује да хитно треба убрзати вакцинацију.Уз позив грађанима да се хитно вакцинишу, лекари наглашавају да Синофарм и Фајзер вакцина има довољно.

                                                                                                             

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)