ДА СЕ СКУЋИ 25 ПОРОДИЦА: Ниче зграда за избеглице у Клеку, код Зрењанина (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

04. 08. 2021. у 19:22

КОРДИНАТОР Регионалног стамбеног пројекта за Зрењанин Драгиша Албуљ и представници Месне заједнице Клек у друштву градоначелника Зрењанина, Симе Салапуре, представили су до сад урађено у изградњи стамбеног објекта у Клеку.

ДА СЕ СКУЋИ 25 ПОРОДИЦА: Ниче зграда за избеглице у Клеку, код Зрењанина (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

Овде ће бити изграђено 25 станова, у укупној вредности 960 хиљада евра, који Град Зрењанин реализује у сарадњи са Комесаријатом за избеглице.

- Симболично, баш на дан, 26 година након трагичних страдања српског народа у Олуји, овде у Клеку, обишли смо изградњу зграде за избеглице, трећу локацију на териорији Зрењанина која се финансира средствима Европске банке у сарадњи са јединицом за управљање пројектима Владе Републике Србије - истакао је Симо Салапура.

Он је напоменуо да је укупна вредност Фонда регионалног стамбеног програма у Зрењанину од 2018. године око  2,5 милиона евра, које је финансирала Светска банка, а Зрењанин је обезбедио парцелу и неопходне инфраструктурне прикључке за укупно 76 станова.

- Пријављено  је 40 потенцијалних будућих станара, прегледали смо све пријаве, урађена је допуна документације за одређене кориснике, урадили проверу у катастру очекујемо и проверу из земље порекла и тада ћемо моћи да објавимо предлог листе корисникеа - рекао је Драгиша Албуљ, координатор Регионалног стамбеног пројекта за Зрењанин.

Албуљ је додао да ће у Клеку бити изграђено пет станова од 30 квадрата, десет од 40 квадратних метара, осам станова од 50 квадрата и две стамбене јединице од 60 квадратних метара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)