У ПОЖЕШКИМ СЕЛИМА ВЕЋ ШЕСТ ДАНА НЕМА ВОДЕ: Цистерне су даноноћно на терену, проблем и напајање стоке

Танјуг

03. 08. 2021. у 20:09

У ПОЖЕШКОМ селу Пометино поље и околним засеоцима рзавске воде нема већ шест дана, а мештани воду за основне потребе и напајање стоке добијају из две аутоцистерне које су даноноћно на терену.

У ПОЖЕШКИМ СЕЛИМА ВЕЋ ШЕСТ ДАНА НЕМА ВОДЕ: Цистерне су даноноћно на терену, проблем и напајање стоке

Фото: Depositphotos

Поред Чачка и Ариља, Пожега је општина која не добија потребне количине воде са водосистема "Рзав" због континуираног смањења водостаја Рзава услед високих температура.

Како наводи в.д. директора ЈКП "Наш дом" Пожега Миљко Краговић, у овом тренутку проблем са редовном испоруком воде има 20 одсто потрошача општине, а најкритичније је у висинским зонама, док ниже зоне и виталне градске институције нису остајале без воде.

- Са водосистема Рзав ми тренутно добијамо 80 литара по секунди, а потребно нам је бар 140 литара. Покушавамо да током ноћи уштедимо довољне количине. Техничких проблема имамо у висинским зонама Радовцима, Пометином Пољу и селима која гравитирају око Пометиног Поља. Радници водовода даноноћно раде како би воде било за све. Треба рећи да добар део мештана висинских зона има одређене количине воде из алтернативних система, а цистернама развозимо воду од куће до куће на позив - рекао је Краговић.

Он је додао да је потребно да падне бар тридесет литара кише по метру квадратном, како би се водоснабдевање са Рзава стабилизовало.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)