"БЕЛА ВИЛА": Четврти филм Позоришно-филмског атељеа "Студио Б" Културно-туристичког центра "Стефан Немања"

З.Г.

03. 08. 2021. у 18:25

ПРЕМИЈЕРА филма "Бела вила" Позоришно-филмског атељеа "Студио Б" Културно-туристичког центра "Стефан Немања" заказана је четвртак, 5. август, у 20 сати у биоскопској сали Kултурно туристичког центра "Стефан Немања" Лапово.

БЕЛА ВИЛА: Четврти филм Позоришно-филмског атељеа Студио Б Културно-туристичког центра Стефан Немања

Фото: Приватна архива

Четврти филм "Стида Д" говори о вили са извора "Ладна" у Лапову, а како би дочарао мистичност, садржи визуелне ефекте и мистичне сцене, па више подсећа на бајку, него на неку реалну причу. У пројекту је учествовало 25 глумаца, који су маестрално дочарали ликове које тумаче. Главне улоге поверене су Снежани Миљић и Радовану Раши Цалићу, док је Зоран Ђорђевић био задужен за певање. "Бела вила" враћа гледаоце у период од 1947. до 1987. године.

- Идеју сам добио када сам на фејсбук профилу суграђанина Мија Павловића први пут угледао прелепо здање извора "Ладна" и био одушевљен њиме. Сазнао сам да је некада давно, баш на том извору, један чобанин зачуо умилни девојачки глас и песму на њему непознатом језику. Девојка је седела на јастучићу од зелене маховине и била обавијена плавичастом маглом. У тренутку када се зачуло крцкање сломљене врбове гране, она је мистериозно нестала – каже Дејан Ивановић, који је урадио сценарио и снимио филм.

Да би заголицао машту гледалаца, Ивановић додаје да је за разумевање филма потребно да се зна шта су виле, како се појављују и шта су спремне да ураде особама које се случајно нађу у њиховој близини. Филм је, као и претходна три, рађен без динара, а гардеробу коју су им поклонили власници продавнице половне гардеробе "ШАНЕ", адаптирали су у костиме. Као и претходни, прилагођен је особама са оштећеним слухом.

Пројекције ће бити уврштене у редован репертоар суботом, уторком и четвртком, у термина од 18 и 20 сати. Улаз је бесплатан.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)