СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ: На евиденцији НСЗ 8.000 Краљевчана

Г. Ћировић

03. 08. 2021. у 10:56

НА евиденцији краљевачке филијале Националне службе за запошљавање (НСЗ) налази се око 8.000 незапослених Краљевчана, што је за три хиљаде мање него 2018. године.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ НЕЗАПОСЛЕНИХ: На евиденцији НСЗ 8.000 Краљевчана

Фото: Г. Шљивић

Смањењу броја незапослених, истичу у филијали НСЗ, понајвише је допринело отварање две нове фабрике, немачке компаније „Леони“ и турске фирме „Евротај“, нове, капиталне инвестиције у краљевачком крају, као и повећање обима посла домаћих привредника.

- Активно учествујемо у посредовању запошњавања, како у овим фабрикама тако и код других послодаваца. У овом тренутку потребни су радници и за изградњу „Моравског коридора“ у оближњим Адранима где се потражују физички радници, возачи грађевинских машина, грађевински инжињери са лиценцама за пројекте и знањем страних језика  – каже Александра Божовић, начелница одељења за посредовање у запошљавању краљевачке филијале НСЗ.
Заинтересовани кандидати за посао на изградњи ауто-пута могу да се јаве својим саветницима за запошљавање како би добили упут за разговор са потенцијалним послодавцем.  
- Осим тога, велика је потражња и за производним радницима, трговцима, радницима у угоститељстви и туризму – додаје Божовићка. - У сали наше филијале, турска компаније „Евротај“ организује такозвани Инфо-дан сваког петка, док сваког четвртка компанија „Леони“ организује интервјуе и тестирање кандидата за посао.
Према раније најављеним пословним плановима и циљевима, ове две познате компаније у Краљеву ће до краја 2023. укупно запослити 7.500 људи, око 5.000 у „Леонију“ и 2.500 у „Евротају“.
- Отварање производних погона страних компанија је од велике важности на сигурном путу да овај, не тако давно привредно девестирани град стане на своје ноге – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева. - Грађани овде имају сигурну будућност и верујем да ћемо отварањем великог броја нових радних места зауставити негативни тренд исељавања младих и постати место где ће људи долазити због посла.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)