РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Корона пресек - потврђено још четворо заражених, срећом без преминулих

М. Б.

02. 08. 2021. у 19:04

ИМА још упозоравајућих података у „клиничкој слици“ Рудничко-таковског краја који, срећом, ни данас ни минулих дана викенда, не бележи ниједан смртни случај од ковида-19, за разлику од ранијих дана.

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Корона пресек - потврђено још четворо заражених, срећом без преминулих

Фото: М.Бошњак

Упозоравајућих зато, јер се број новозаражених особа данас „благо“ повећао за „само“ четворо, што уобичајено подразумева и званичну контролу њихових познатих контаката, а све је опаснија и могућност заразе многих, сасвим других особа, у време „шпиц“ сезоне повратка бројних фамилија са приморских летовања.

- Код четири особе потврђен је корона вирус – изјавио је данас др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља у Горњем Милановцу. – У данима викенда није било нових, потврђених ковид позитивних лица. У Ковид амбуланти, у недељу је прегледано укупно 30 особа, урађено 29 антигенских тестова, узета два назофарингеална бриса, није било упута нових пацијената на хоспитализацију.

Укупан број оболелих у актуелном „пику“ епидемије, према евиденцији те установе, овде је 3.437, од којих је највише њих, према изјавама надлежних, углавном излечено.

 „Црвена“ зона Опште болнице у Горњем Милановцу, то јест њен преостали део Грудног одељења (јер су Интерно и Неурологија одавно изашли из ковид-зоне) данас не саопштава промене. У њој се, по последњим саопштеним информацијама, лече четири пацијента.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима, укупно су заражена 3.437 лица, уз нажалост 126 смртних жртвава.

                     

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)