БРКОВИ ОД ПОЛА МЕТРА: Први пут у избору за најдужу плетеницу учествовао мушкарац - Саша Николић из Марковца

З.Глигоријевић

01. 08. 2021. у 18:28

НАЈЛЕПША саборица 51. Сабора „Прођох Левач, прођох Шумадију“, завршеног данас, је Невена Васиљевић (17), а најдуже бркове, 131 сантиметар, имао је Зоран Лазаревић (72) из Ниша.

БРКОВИ ОД ПОЛА МЕТРА: Први пут у избору за најдужу плетеницу учествовао мушкарац - Саша Николић из Марковца

Фото: З.Г.

Најдужу плетеницу, 150 сантиметара, имала је Милена Лукић, у категорији до 15 година, победиле су Александра Илић и Анђела Николић, чије су плетенице биле дуге по 107 сантиметара, док су међу најмлађима Николија Јовановић и Николија Павловић поделиле прво место са кикама од по 73 сантиметра. Најлепшу мушку народну ношњу носио је Милан Јовановић, а женску Нера Ковачевић.

Раритет Сабора несумњиво је био Саша Николић из Марковца, чија је плетеница само 3 сантиметра краћа од кике првопласиране Милене Лукић.

- Увек сам имао кратку косу, а почео сам да је пуштам сасвим случајно. Нисам је шишао 11 година, а одржавам је искључиво шампонима, које справља мој друг, хемичар по занимању – каже Николић за „Новости“.

Његова девојка Јована Алексић из Владичиног Хана, чија је коса краћа за педесетак сантиметара од његове, додаје да су се захваљујући коси и упознали, да јој не сметају коментари на рачун њеног момка, јер она воли дугу косу и не смета јој што је он носи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)