ЈАГОДИНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО ЗА СВАЧИЈУ ДУШУ : Данас трио "Балканске жице", у недељу Дејан Цукић (ВИДЕО)

З. У.

31. 07. 2021. у 12:53

ГРАД Јагодина се ове године, као и претходних 16 година, потрудио да организује никада богатији културни програм у оквиру манифестације Јагодинско културно лето, са садржајима са свачију душу и за све узрасте. Сваке недеље се организује по три концерта народне, забавне и рок музике, организују се позоришне представе за децу и одрасле, којима присуствује по неколико хиљада посетилаца.

ЈАГОДИНСКО КУЛТУРНО ЛЕТО ЗА СВАЧИЈУ ДУШУ : Данас трио Балканске жице, у недељу Дејан Цукић (ВИДЕО)

Фото: ПР Јагодина

Синоћ је одржан традиционалних, 20. по реду, фестивал Прва хармоника Србије, на летњој сцени у прелепом излетишту Поток, на коме су осим такмичара, у ревијалном делу, пред више од 3000 гледалаца наступили Снежана Ђуришић и Срећко Шушић. У жирију су биле српске хармоникашке легенде Мирко Кодић, Новица Николић Патало, Борко Радивојевић и други. У такмичарском делу такмичило се више од 70 хармоникаша у различитим старосним категоријама.

Вечерас, такође на летњој сцени излетишта Поток, биће одржан концерт Трио "Балканске жице" а у недељу на градском тргу одржаће концерт Дејан Цукић и Спори ритам бенд. Овог викенда ће више од 10000 гледалаца присуствовати овим музичким догађајима.

Овог лета Градски трг је резервисан за рок концерте на којима ће гостовати Атомско Склониште, Кербер, Освајачи и многи други рок бендови.
На Летњој сцени излетишта Поток организоваће се концерти Гаравог сокака, Мериме Његомир и бројних народних оркестара и вокални солиста. Субота је резервисана за дечије позоришне представе и кабаре.
Јагодинце очекује једно изузетно богато и садржајно културно лето. Уз туристичке садржаје, Аква парк, Зоо врт "Тигар", Музеј воштаних фигура, добар шопинг у Виво шопинг центру бројни туристи су у могућности да присуствују и овим бројним културним догађајима. Јагодина је оправдала статус туристичког центра Србије. Сви концерти и представе су бесплатни за посетиоце.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)