СТОП ОТПАДУ: Шабац добија средства за уклањање дивљих депонија

В. Митрић

31. 07. 2021. у 00:38

МИНИСТАРСТВО заштите животне средине одобрило је граду Шапцу паре за суфинансирање нелегалног одлагања отпада под називом "Уклањање дивљих депонија и превенција настајања нових дивљих депонија кроз едукативне радионице становништва" у износу од 1.540.616,00 динара.

СТОП ОТПАДУ: Шабац добија средства за уклањање дивљих депонија

Фото: В. Митрић

Учешће града Шапца је 398.904,00 динара. Кроз овај пројекат, од укупно 112 депонија, колико их је евидентирано на подручју града, биће уклоњено и очишћено укупно 11 и то на сеоском подручју, у  месним заједницама: Рибари, Мрђеновац, Слепчевић, Прњавор, Мачвански Причиновић (две локације), Мишар, Дреновац, Криваја, Петловачa и Мала Врањска.

- Истовремено у основним школама биће реализоване еколошке радионице на тему "Није сав отпад смеће”, где ћемо пре свега едуковати ученике, али и становнике наведених месних заједница. Прављење великих количина отпада и ницање нових депонија утиче и на загађивање ваздуха, вода и земљишта, чиме се угрожава здравље свих људи. Због тога морамо адекватно да реагујемо. Радимо на томе да суграђани удишу чист ваздух, али и да земља буде потпуно чиста. Држава је ту да помогне граду Шапцу како би својим суграђанима обезбедили здраву животну средину - истакао је градоначелник др Александар Пајић. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)