О ПРЕВЕНЦИЈИ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА: Поводом Светског дана борбе против трговине људима данас на новосадском Штранду

Љ. П.

30. 07. 2021. у 11:35

ЦРВЕНИ крст Новог Сада у сарадњи са Полицијском управом Нови Сад, Одељење криминиластичке полиције – Одсек за сузбијање трговине људима и кријумчарења људи и Локалним тимом Града Новог Сада за борбу трговине људима, данас у 18 часова на купалишту Штранд организоваће активности превенције трговине људима, поводом обележавања Светског дана борбе против трговине људима.

О ПРЕВЕНЦИЈИ ТРГОВИНЕ ЉУДИМА: Поводом Светског дана борбе против трговине људима данас на новосадском Штранду

FOTO: Depositphotos

На централном платоу купалишта биће постављен штанд на ком ће едуковани волонтери овог Програма, суграђанима делити корисне информације.

Биро за борбу против трговине људима Србија – IBSSA,  поводом Светског дана борбе против трговине људима, саопштио је да се процењује да на светском ниову има око два милиона жртава рговине људима од чега су половина деца.

- Статистика за првих шест месеци 2021. године, доноси нам 26 идентификованих жртава трговине људима, од којих је петоро малолетно, у наведеном кварталу је доминантна сексуална експлоатација – 15 жртава – наводе у овом Бироу. -  Прошла године такође забрињава ако узмемо у обзир да је било 57 идентификованих жртава трговине људима од којих су 24 жртве малолетне, најзаступљеније су особе женског пола, девојчице чине 49 одсто. Поређења ради, у 2019. години је идентификовано 39 жртава трговине људима.

У Бироу за борбу против трговине људима Србија још напомињу да  је  за подизање свести о проблему трговине људима основ у превенцији која кроз информисаноаст, едукацију  води ка њеном сузбијању.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)