КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Двоје новозаражених у Горњем Милановцу, нема упута за хоспитализацију

М. Б.

29. 07. 2021. у 19:36

ДВЕ су особе још потврђено позитивне на корона вирус у Рудничко-таковском крају, према последњим, званичним информацијама Дома Здравља у Горњем Милановцу.

КОРОНА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Двоје новозаражених у Горњем Милановцу, нема упута за хоспитализацију

Фото М. Бошњак

- У Ковид амбуланти јуче (28. јула) прегледано је укупно 50 особа, урађена 33 антигенска теста, узета два назофарингеална бриса, није било упута пацијената на хоспитализацију – изјавио је данас др Александар Чивовић, в.д. директора Дома здравља.

Укупан број оболелих у актуелном „пику“ епидемије, према евиденцији те установе, овде је укупно 3.431, од којих је највише њих, према изјавама надлежних, углавном излечено.

„Ковид пресек“ овог краја, ни данас, срећом, не бележи иједног преминулог пацијента, а до сада ни промене у „црвеној“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу, у којој се, по последњим саопштеним информацијама, лече четири пацијента.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима, укупно је заражено 3.431 лице, уз нажалост 126 смртних жртвава.

Имунизација против ковида-19 у овом крају гласи:  до јуче, неком од четири расположиве вакцине, цепљено је укупно 15.826 за то заинтересованих особа, ревакцинисано њих 15.057.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)