ДОБРА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТРУБЕ: Сабор ће бити дефинитивно одржан, али уз безбедносне мере

В. И.

29. 07. 2021. у 18:21

САБОР трубача у Гучи и званично је у четвртак добио зелено светло да може бити одржан, али уз посебне мере безбедности које се тичу короа вируса. Ово је саопштио председник Општине Лучани и Саборског одбора Миливоје Доловић, напомињући да ће драгачевска престоница угостити сабораше на 60. јубиларној трубачкој фешти од 13. до 15. августа.

ДОБРА ВЕСТ ЗА ЉУБИТЕЉЕ ТРУБЕ: Сабор ће бити дефинитивно одржан, али уз безбедносне мере

ФОТО: В.И.

У саопштењу Доловића стоји да ће манифестација бити обезбеђена са довољним бројем пунктова на којима ће се контролисати и спроводити епидемиолошке мере. За улазак у Гучу биће потребна потврда о вакцинацији или потврда о прележаном ковиду. За оне госте који немају наведене потврде, вршиће се тестирање антигенским тестом на лицу места. Организатор Сабора у сарадњи са Домом здравља Лучани и Министарством здраља РС обезбедиће довољне количине брзих антигенских тесотва, а тестирање ће спроводити радници Дома здравља Лучани, уз помоћ колега из Чачка. 

Министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић, након ванредне седнице Савета Моравичког округа одржане у Чачку, казала је да „људи треба да схвате да ће Сабор трубача у Гучи ове године бити другачије организован у односу на претходне године“. Она је додала да је договорено да Сабор треба да буде тако организован да постане пример и за друге манифестације, односно, да се уведе “брањена зона“ у дужини од седам километара, у којој ће бити строго контролисан приступ.

- Организатори ће ревидирати планове, па ће у ту зону бити омогућен улаз вакцинисаним грађанима и онима са негативним ПЦР тестом, а биће постављени пунктови за тестирање невакцинисаних брзим тестовима, уз могућност вакцинације на самом пункту – наводи се у саопштењу министарке Обрадовић, која је закључила да “Гуча неће бити иста као раније, да ће приступ бити рестриктиван и да, ако желе лепо да се проведу и уживају, посетиоци морају да буду озбиљни“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)