ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ У ЗРЕЊАНИНУ: Ватрогасци на терену (ФОТО)

Б.Грујић

29. 07. 2021. у 13:29

ГРАЂАНИ Зрењанина, посебно становници насеља Багљаш, током ноћи и у раним јутарњим часовима осетили су дим са градске депоније, на којој је у четвртак увече избио пожар, који још није потпуно саниран.

ПОЖАР НА ГРАДСКОЈ ДЕПОНИЈИ У ЗРЕЊАНИНУ: Ватрогасци на терену (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

 -  Веома је вруће и према процени да би пожар могао да потраје неколико дана, у сарадњи са Ватрогасним јединицама,  предузете су мере да се ватра не прошири ван депоније - каже градоначелник Симо Салапура, који се на лицу места уверио у тренутно стање, уз напомену да је ватру на ободним деловима депоније, на којима је трска, изазвала велика врелина и да се ватра, ношена ветром, пренела и на остале делове депоније.

Фото: Град Зрењанин

 


Пожар гаси ватрогасно-спасилачка јединица, а када се ватра у четвртак увече појавила, први су реаговали ватрогасци из добровољно-ватрогасног друштва Арадац, местанадомак Зрењанина, у чијем атару се запалила трска.


 Звонко Ракић, секретар Добровољног ватрогасног друштва у Зрењанину, истиче да су у приправности и ватрогасна друштва из свих насељених места у првом "прстену" око града, са 25 добровољних ватрогасаца и да стоје на располагању за помоћ професионалним ватрогасцима Полицијске управе у Зрењанину, уз констатацију да је пожар дубинских слојева смећа, који се гаси земљом.

Фото: Град Зрењанин

 


   
   - Ово је једина депонија у граду и  очигледно превазилази наше капацитете, а процена је да сваки становник Зрењанина дневно направи око један килограм смећа и све то стиже овде.Планирана су и додатна средства за санацију градске депоније и неколико дивљих депонија, како би овакви проблеми били решени и Зрењанин био еколошки чистији - додао је  градоначелник Салапура.

ТРИ БУЛДОЖЕРА И ДЕВЕТ ШЛЕПЕРА


 - Тренутно радимо са три булдожера и девет шлепера, који константно распоређују и насипају земљу, али обзиром на велику површину која је захваћена, биће потребно одређено време за санацију. Насипање земље једини је начин да се угуши метан и гасови који су запаљиви, али и поред свих тешкоћа, очекујем да ће пожар у току дана бити саниран - каже Зоран Протић, директор Јавно комуналног предузећа Чистоћа и зеленило.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)