ДО КОЛЕКТИВНОГ ИМУНИТЕТА ФАЛИ 20 ОДСТО: Вакцинисан сваки други грађанин Пиротског округа

В. Ћ.

28. 07. 2021. у 19:12

НА подручју Пиротског округа обухват вакцинацијом је прешао 50 одсто, али је недовољно вакцинисаних и потребно је бар још 20 одсто за колективни имунитет.

ДО КОЛЕКТИВНОГ ИМУНИТЕТА ФАЛИ 20 ОДСТО: Вакцинисан сваки други грађанин Пиротског округа

Фото: В. Ћирић

Како је саопштио ЗЗЈЗ, у округу је вакцинисано 34.038 особа, а обе дозе примило је њих 32.694. Укупно је дато 66.732 дозе вакцина. Са 50.6 одсто вакцинисаних предњачи Пирот, у Димитровграду је 46,9 у Белој Паланци 45,7 и Бабушници је вакцинисано 38,4 одсто становника старијих од 18 година.

Данас су регистрована два лабораторијски потврђена случаја оболелих од короне, а од 3. јула то је укупно 64 новозаражених. У другој половини јуна није било заражених особа.

На тестирање данас је послато 16 брисева, а од 39 случајева на антиген тесту у пиротском ЗЗЈЗ једна особа је позитивна.

У ковид амбуланти у Пироту обављен је 71 преглед, а мера кућне изолације наложена је за 3 особе. У пиротској ОБ нема пацијената сумњивих на ковид,а тежи случајеви се шаљу у ковид болницу Крушевац.

У Центру за контролу и превенцију болести при ЗЗЈЗ процењују да је епидемиолошка ситуација у округу повољна са тенденцијом да пређе у несигурну и поручују да треба убрзати вакцинацију. Фјзер и Синофарм вакцина има довољно-констатују лекари.

                                                                                                                       

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)