ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА БИЛБОРДИМА: Лесковачки "Вуковци" стигли са наградног путовања

И. Митић

26. 07. 2021. у 14:24

ВИШЕ од 70 најбољих ученика завршних разреда лесковачких средњих школа, носилаца дипломе „Вук Стефановић Караџић“ вратило се са шестодневног наградног путовања које је за њих организовала локална самоуправа.

ЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ НА БИЛБОРДИМА: Лесковачки Вуковци стигли са наградног путовања

Фото: ГУ Лесковац

На више локација у родном граду дочекали су их билборди са фотографијама и именима ђака генерације.

Лесковачки „Вуковци“ су посетили Јагодину, Крагујевац, Београд, Нови Сад, Суботицу, Палић, Фрушку Гору и Сремске Карловце. Лесковац овај програм спроводи преко Канцеларије за младе. За те намене је из свог буџета издвојио три, а у последњих шест година 21 милион динара.

Претходна генерација најбољих ученика, због епидемије вируса корона, није имала прилику да упозна лепоте своје земље, али је на њихове рачуне уплаћено по 25.000 динара.

Поред овог традиционалног путовања, Лесковац је од 2013. године успоставио и континуирано награђивање кроз свој Фонд за младе таленте. Својим младим успешним суграђанима из локалног буџета град на Ветерници два пута годишње, за Дан града и Светог Саву, исплаћује једнократне новчане награде. До сада је такво признање добило више од 3.600 младих, а укупан износ издвојеног новца износи близу 109 милиона динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)