НОВА ДЕЛА У ЛИКОВНОЈ ЗБИРЦИ: Музеј у Белој Цркви откупио два рада савремене уметности

Ј. Ј. БАЉАК

26. 07. 2021. у 14:21

ЛИКОВНА збирка музеја у Белој Цркви богатија је за два дела савремене уметности, која је та установа културе откупила путем пројеката, финансираних од стране Министарства културе.

НОВА ДЕЛА У ЛИКОВНОЈ ЗБИРЦИ: Музеј у Белој Цркви откупио два рада савремене уметности

Музеј Бела Црква

Реч је о слици „У води“, аутора Марка Лађушића, која је настала 2019. у оквиру циклуса „Шума бара ливада“. До сада је излагана на самосталној изложби у галерији „Луцида“ у Београду.

Друго савремено уметничко дело је скулптура „Човек који носи звезду“, аутора Мрђана Бајића, која је настала 2020. године, комбинацијом керамике, дрвета, алуминијума, месинга и бакра.

- Набавком ова два уметничка дела, наша ликовна збирка је обогаћена не само радовима афирмисаних уметника, већ и делима високе естетске и културне вредности – истичу у музеју.

Комплетну ликовну збирку белоцркванског музеја чине радови које су често добијали на поклон од самих уметника након одржаних изложби, појединачних поклона аутора, али и које су повремено откупљивали.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БРАТЕ! Легенде НБА лиге, Кевин Гарнет и Трејси Мекгрејди, у клинчу због Николе Јокића - ко је ово могао да сања?! (ВИДЕО)