АНА БРНАБИЋ ЗАВРШИЛА ПОСЕТУ ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Свака општина има своје проблеме, али је напредак евидентан (ФОТО/ВИДЕО)

Јелена Стојковић

25. 07. 2021. у 20:00

ПРЕМИЈЕРКА Србије Ана Брнабић обиласком Трговишта, Врањске Бање и Врања завршила је данас дводневну посету Пчињском округу у оквиру које је обишла и општине Владичин Хан, Сурдулицу, Босилеград, Бујановац и Прешево.

АНА БРНАБИЋ ЗАВРШИЛА ПОСЕТУ ПЧИЊСКОМ ОКРУГУ: Свака општина има своје проблеме, али је напредак евидентан (ФОТО/ВИДЕО)

Фото: Јелена Стојковић

Председница Владе је резимирајући утиске, рекла да има проблема, али да је напредак евидентан.

- Од општине до општине је прилично другачије. Босилеграду је приоритет привреда и локални путеви, Владичин Хан је рецимо потпуно променио од како је дошао Теклас који запошљава преко 1500 људи и видим један нови оптимизам и добру енергију, тамо само треба да обезбедимо да се тако настави. У Трговишту су свесни да ће тешко тамо доћи неки инвеститор па су посвећени развоју сопствених туристичких потенцијала – рекла је премијерка Брнабић.

Она је у Врањској Бањи обишла радове на једном од најмодернијих хотелских комплекса у Србији и поручила да ће тај хотел вратити популарност једној од "краљевских" бања наше земље.

Фото: Јелена Стојковић

- Овај пројекат је од стратешког, капиталног значаја не само за Врањску Бању већ за цео српски туризам. Ово је комплекс какав ћемо по први пут имати у Србији, он ће нас ставити на европску мапу туристичких дестинација. Он ће бити прекретница за српски туризам -  поручила је премијерка.

Реч је о објекту који у бањи, на месту где је четрдесет година пропадао незавршени хотел, компанија "Миленијум тим" гради нови хотелски комплекс.

Премијерку је посебно забринула ситуација у Прешеву и Бујановцу, где је како рекла проблем тај што Срби не учествују у власти па се око ничега и не питају.

Она је похвалила реализацију бројних пројеката у Врању, а посебан акценат је ставила на разноврсне пројекте, али да јој је посебно драго због пројеката у области животне средине.

Фото: Јелена Стојковић

На крају дводневне посете Пчињском управном округу, заједно са градоначелником Врања др Слободаном Миленковићем, обратила се медијима истичући да је имала прилику да види пројекте који се реализују, разговара са грађанима и у непосредном контакту упозна са њиховим проблемима. Осврћући се на посету Врању она је нагласила.

- Генерално сам задовољна јер смо успели да подигнемо квалитет живота грађана на виши ниво. Обишли смо градилиште хотела у Врањској Бањи вредности 90 милиона евра, а без сумње веома важан догађај  биће отварање постројења за пречишћавање отпадних вода које је планирано за крај године, када ћу опет доћи у Врање – рекла је Бранбић.

Она је Врање навела као пример добре праксе у целој Србији по питању смањења аерозагађења.

- Први сте почели са изградњом котларнице на биомасу, у кругу Здравственог центра, вредности 360 милиона динара без ПДВ-а. Култура је веома битна за грађане и осим обнове зграде Позоришта Народног музеја, реконструисаћемо и Харемлук - истакла је премијерка Србије Ана Брнабић. Она је најавила још јачу подршку Врању у реализацији битних пројеката за грађане. 

Премијерка Ана Брнабић присуствовала је и свечаности, на којој су министарка заштите животне средине Ирена Вујовић, градоначелник др Слободан Миленковић и председник градске општине Врањска Бања Драган Сентић, потписали уговор о донацији 140 контејнера и исто толико канти за смеће. Министарка је изразила задовољство што Врање предузима на плану заштите животне средине, као и чињеници да ће бити реализован пројекат проширења депоније и прикључења индивидуалних домаћинстава не геотермалне изворе енергије.   

Премијерка Србије најавила је да ће следећег викенда обићи све општине Јабланичког округа.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)