ПЕХАР ОДНЕО СТАМЕНИ САРАЈЛИЈА: У Новим Козарцима код Кикинде одржано такмичење најјачих људи Европе (ФОТО)

Р.Ш.

25. 07. 2021. у 13:56

БОСАНСКИ такмичар Дамир Строил пре седам година у овом селу код Кикинде практично започео своју спортску каријеру, а сада је члан Лиге шампиона.

ПЕХАР ОДНЕО СТАМЕНИ САРАЈЛИЈА: У Новим Козарцима код Кикинде одржано такмичење најјачих људи Европе (ФОТО)

ФОТО: Р.Ш.

Горостасни Босанац Дамир Строил (33), висок 192 центиметара и тежак 143 килограма, вратио се у Нове Козарце код Кикинде, место у којем је почела његова спортска каријера, и освојио титулу победника на 19. такмичењу “Стронгмен Еуро Куп” које је у суботу увече одржано у овом малом месту. Победнички пехар стамени младић, титанске снаге, са севара Баната односи кући у Сарајево. Осим задовољства које доноси свака победа, ову прате и посебне емоције, јер га увек подсећа на време од пре седам година када је, баш на овом месту, започео своју борбу са теретом. Од тада је низао само успехе и уписао се на листу најјачих на свету, у Лигу шампиона, где је представник БиХ.

ФОТО: Р.Ш.

- Нови Козарци су одскочна даска за моју каријеру, јер сам овде први пут учествовао на једном великом такмичењу. Пре седам година била је изузетно јака конкуренција, такмичили су најјачи из Аустрије, Пољске, Србије, али сам успео да заузмем треће место. Ове године пети пут сам овде, с посебном задовољством, јер прошле године због корона вируса куп није одржан. За Козарце ме вежу посебне емоције и зато нисма могао да одбијем позив – рекао је Строил, који из месеца у месец има такмичења, тако да непрекидно тренира и вежба.

ФОТО: Р.Ш.

Друго место заузео је Јозеф Тамашевски из Пољске, треће његов земљак Мицаел Крзyкула, четврто Роберт Тепарцеани из Румуније, који је био и најмлађи учесник. Представници Србије Драган Богојевић и Ренато Репић освојили пето и шесто место. Богојевић не одустаје од надметања већ 19 година, иако је, са 55 година живота, одавно најстарији међу снагаторима. Ипак се не предаје.

ФОТО: Р.Ш.

- Увек сам под стресом и то је отежавајућа околност за квалитетан окршај са самим собом и теретом. Ове године посебно, јер су напосредно пред долазак неки такмичари отказали учешће. Један колега из Румуније је допутовао, али није могао да се такмичи због стомачених тегоба. Треба се потрудити око организације, спонзора и још бити физички и психички спремна. Иапк, задоовљан сам како је све протекло – признао је Драган Богојевић, који је зајендо са братом Миодрагом и покренуо ово такмичење.

ФОТО: Р.Ш.

Шест такмичара у шест дисциплина тестирало је снагу мишића, спретност и издржљивост тела и смиреност живаца. Ове године публика је била уз њих и уживала гледајући такмичаре како вуку камион од 15 тона, носе по два кофера тежине 145 килограма и подижу и у рукама држе терет од 25 килограма. На срећу, ни овај, као ни претходних година, нико се није повредио. Организатори су заслужили високу оцену за такмичење, како од ученсика тако и од публике.

ПЛАНОВИ

Одржавање “Стронгмен Еуро Купа” у Новим Козарцима, осим Боди билдинг клуба “Слобода” својски подржавају и Месна заједница, бројни спонзори, као и Град Кикинда.

- Поносни смо на Нове Козарце који су суепли да овако дуго одрже ову спортску манифестацију препознатљиву у Европи. Град ће и даље подржавати ово такмичење и трудићемо се да наредне године овде доведемо Лигу шампиона – обећао је Драган Пецарски, члан Градског већа Кикинде.

ОДАНА ПУБЛИКА

Такмичење “Стронгмен Еуро Куп” у Новим Козарцима увек прати многобројна публика. Козарчани су добри домаћини, познати по томе што бодрењем и аплаузима искрено подржавају такмичаре. Ово је врло посећен спортски догађај. Више публике има неге на неким утакмицама у Кикинди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)