ГРОМ УБИО ДВЕ ДРУГАРИЦЕ, ЈЕДНА ПЕСМА ЧУВА СЕЋАЊЕ: Најтежи дан за Александровац догодио се пре пет година (ФОТО)

С.Б.

25. 07. 2021. у 11:52

ЈЕДАН од најтрагичнијих догађаја у Александровцу догодио се пре тачно пет година, девојчице Анђела Бачевић (15) и Ивана Ивановић (15) погинуле су од последица удара грома у Крушевачкој улици у Александровцу.

ГРОМ УБИО ДВЕ ДРУГАРИЦЕ, ЈЕДНА ПЕСМА ЧУВА СЕЋАЊЕ: Најтежи дан за Александровац догодио се пре пет година (ФОТО)

ФОТО: КУД СВ.Сава

Анђела је преминула на лицу места, а њена другарица Ивана издахнула је у Општој болници Крушевац неколико сати раније, након узалудних покушаја лекара да је спасу.

На само 130 метара од Хале спортова стравична олуја узела је два живота. Радник Хале спортова Сашко Рилак тада је посведочио за “Новости” да је видео само велики бљесак.

ФОТО: ФБ

- Потрчао сам да видим шта се догодило - испричао нам је Рилак.

- Када смо стигли до жртава, плочник је већ био пун пролазника. Сви су пришли да помогну, људи су са заустављали колима да пруже помоћ. Кренули су да девојчице убацују у возила и да их пребацују ка хитној помоћи.

Цела Жупа, али и лекари у Александровцу и у Крушевцу били су потресени. Сведоци су тешко причали о догађају.

ФОТО: С.Б.

- Само пар тренутака после трагедије, пролазница је зауставила ауто поред липе где су се нашле две другарице и викнула “упомоћ”, када сам пришао видео сам их како леже - присећао се Бошко Шимуновић, радник комуналног предузећа, који живи недалеко од места несреће.

ФОТО: С.Б.

Место трагедије - Крушевачка улица у Александровцу

Два дана касније, другарице које су само дошле на проведу безбрижан распуст из Швајцарске, кренуле су две најтужније посмртне поворке које су икада пролазиле овим крајем. У Александровцу је био проглашен Дан жалости, у кафићима је утихнула музика, отказане су све манифестације. Тинејџерке су допутовале у Србију у јулу 2016. године да уживају у лету у дедовини, а радост шетње најбољих другарица заувек је прекинула трагедија. Задњи сати Анђеле и Иване протекли су у препознатљивој забави тинејџерки. Фотографисале су се у кући Бачевића, пробале гардеробу из ормана, смејале се, причале.

- Ивана и Анђела су се зближиле играјући фоклор у КУД “Свети Сава” из Зуга, обе су волеле да негују нашу баштину и са одушевљењем су биле чланице друштва - испричали су нам у породици Бачевић. - КУД , као и многи, никад није заборавио нашу децу.

ФОТО: С.Б.

 

- Хладовина разлисталог стабла, приче прича о жалосном крају “Заспала су два предивна бића на тлу Жупе, у свом завичају”- стихови су из песме, која и данас сведочи о трагедији о страдању две дивне девојчице на прагу живота.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)