„КУЋА ИЗА ДУГЕ“ У ПРЕДУЗЕТНИЧКИМ ВОДАМА: У Суботици негују друштвену одговорност - посао и за особе са аутизмом

Ј. Л.

23. 07. 2021. у 22:36

ПУТЕМ конкурса Покрајинског секретаријата за привреду и туризам за запошљавање, кроз јавне радове у „Кући иза дуге“ у Суботици посао ће добити троје људи.

„КУЋА ИЗА ДУГЕ“ У ПРЕДУЗЕТНИЧКИМ ВОДАМА: У Суботици негују друштвену одговорност - посао и за особе са аутизмом

Фото: Ј.Л.

Захваљујући томе, кутак за особе са инвалидитетом ће наставити да ради наредна четири месеца.

 - Удружењу за помоћ особама са аутизмом “Аутизам” Суботица одобрена су средства од 400.000 динара за запошљавање путем јавних радова, са циљем одржавања њихове активности. То је веома значајно јер брину о осетљивој групи а политика запошљавања је део социјалне политике - истиче Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам. - За невладине организације определили смо пет од укупно 42 милиона динара. Трудимо се да одговоримо да одговоримо захтеве невладиних организација. Путем конкурса секретаријата више од 70 људи је нашло посао кроз запошљавање и самозапошљавање, на шта смо нарочито поносни.

Данашња посета је била прилика да се разговара и о будућој сарадњи и подршци Покрајинског секретаријата за привреду и туризам женском предузетништву и развоју старих заната код цивилног сектора.

Удружење “Аутизам” је ове године од локалне самоуправе добило и 330.000 динара на конкурсу друштвеног и хуманиратног рада, као и 280.000 на конкурсу из области културе.

 - Средства су добијена за пројекте оснаживање породица током пандемије и инклузивну ликовну културу. Значајно нам је што Покрајински секретаријат за привреду подржава рад удружења из нашег града, која уредно аплицирају на конкурсе - додаје Илија Ђукановић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства.

У „Кући иза дуге“ особе са инвалидитетом засадиле су 700 кала које ће изаћи на тржиште за Дан града.

 - Сада смо покренули неки вид предузетништва које ће стварати особе запослене путем овог конкурса. Заваљујући конкурсу можемо да фукнционишемо наредна четири месеца и “Кућа иза дуге” наставља да живи - истиче Сузана Скендеровић, председница Удружења “Аутизам”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)