НАВИЈАЧИ НОВАКА ЂОКОВИЋА ОДУШЕВЉЕНИ: Ко је у Крушевцу насликао мурал најбољег тенисера света?

С. БАБОВИЋ

22. 07. 2021. у 21:18

ДРУШТВЕНИМ мрежама масовно се дели фотографија мурала из Крушевца, на коме је осликан најбољи тенисер у историји овог спорта - Новак Ђоковић.

НАВИЈАЧИ НОВАКА ЂОКОВИЋА ОДУШЕВЉЕНИ: Ко је у Крушевцу насликао мурал најбољег тенисера света?

Фото: прив.архива

 А ко је аутор овог мурала, који је брзо постао део архиве бројних Нолетових “фан-клубова” и навијача?

Мурал се однедавно налази на зиду терена за мали фудбал, у дворишту Дома за незбринуту децу “Јефимија” у Крушевцу. Заједно су га осмислили и израдили академска сликарка Марије Ћирић, чланови њеног Удружења “БуквАрт” и штићеници ове установе.

Тениска лоптица коју је претходно ударио Ноле је у првом плану будући да је на њој осликан лого установе, а на муралу је и симбол града Крушевца - Споменик косовским јунацима. Непосредно до централног дела мурала, силуетно су осликани кнез Лазар Хребељановић, оснивач Крушевца, његов син деспот Стефан Лазаревић и Дон Жон кула, један од сачуваних остатака средњевековне престонице на локалитету Крушевачки град.

Да осликају компизицију са Новаком Ђоковићем на зиду који је претходно темељно реконструисан била је жеља штићеника. Изабрали су га као неуморног борца, најуспешнијег тенисера, али и спортисту познатог по “фер-плеју” и хуманитарним активностима. За своју идеју добили су подршку руководства Дома, где су се сложили да је један од најбољих спортиста свих времена са ових простора, за младе људе - најбољи идол.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)