ПОЗНАТ ЗВАНИЧАН ПРОГРАМ САБОРА У ГУЧИ: Овогодишњи 60. по реду фестивал трубе отвара Петровић, завршава Бреговић

В. И.

20. 07. 2021. у 13:25

ЗВАНИЧНИ програм на главној позорници Сабора трубача у Гучи, који ће се ове године по 60. пут одржати од 13. до 15. августа, отвориће првог дана саборовања трубачки ас Дејан Петровић и Биг бенд, док ће Сабор, у недељу, затворити наступ Горана Бреговића и оркестра за свадбе и сахране.

ПОЗНАТ ЗВАНИЧАН ПРОГРАМ САБОРА У ГУЧИ: Овогодишњи 60. по реду фестивал трубе отвара Петровић, завршава Бреговић

Фото: Новости

Другог дана трубачке феште на овој бини крај Бјелице концерт ће одржати хор и симфонијски оркестар РТС под управом Бојана Суђића, након тога ће уследити наступи трубачких оркестара Бобана и Марка Марковића, а потом и мајстора трубе Дејана Лазаревића.

У недељу увече ће након финалног такмичења најбољих трубачких оркестара из Србије, сабораше увесељавати оркестар Елвиса Ајдиновића, као и оркестар чувеног трубача из Расне код Пожеге Дејана Јевђића.

Сабор ће ове године обиловати изложбама (ћилима, самоуких ликовних уметника), сајмовима (књига, туризма), наступима фолклорних и певачких група из Србије. Бираће се и најлепша народна ношња, а биће одржан и народни вишебој, као и свечани саборски дефиле са приказом драгачевске свадбе из XIX века.

На позорници Културног центра првог дана Сабора концерте ће одржати Ансамбл народних игара и песама Косова и Метохије „Венац” из Грачанице и трубачки оркестар Данијеле Веселиновић, уз подршку Јелене Урошевић (виолина) и Неде Николић (фрула). На истој сцени, у суботу наступаће Академско културно-уметничко друштво „Иво Лола Рибар” из Београда и HarMalek Orchestr из Чешке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)