ЛЕПА ВЕСТ ИЗ КИКИНДЕ: За викенд рођено десет беба

Р. Ш.

19. 07. 2021. у 17:50

ПРОТЕКЛОГ викенда била је права гужва у породилишту Опште болнице у Кикинди, али није било нимало драматично, већ весело и лепо.

ЛЕПА ВЕСТ ИЗ КИКИНДЕ: За викенд рођено десет беба

фото: Р. Ш.

Новог дечијег плача било је више него што је уобичајено, јер је на свет дошло чак десет беба. Девет је из Кикинде, а једна из Новог Кнежевца. У суботу је рођено пет дечака и девојчица, а у недељу су „роде донеле“ још три девојчице и дечака. Све принове су добро као и њихове мајке.

Иначе у породилишту, у Кикинди дневно се роде једна, две бебе, али кажу да више новорођенчади у јулу није ретка пракса. А најлепше је то што је од почетка ове године било више порођаја него протекле.

Рођене су 243 бебе, што је 34 малишана више него лане. Било би сјајно када би с еовакав тренд наставио до краја године, јер је Кикинда један од градова у којима је већ година негативан природни прираштај, што значи да више становника годишње умре, него што се роди беба. Можда, је минули викенд наговешатај да ће се ситуаицја благо поправити. У прилог томе и подсећање да су две ковид позитивне труднице у марту родиле здраве бебе.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)