НОВАЦ ДЕЦИ, А НЕ БРЕНИ И ЂАНИЈУ: "Слатке дане" у Црвенки обележила петиција да се преусмере хонорари за естрадне звезде

З. Рајић

19. 07. 2021. у 08:25

ОВОГОДИШЊЕ "Слатке дане у срцу Бачке", који су одржани 17. и 18. јула у Црвенки, обележила је петиција да се новац намењен за наступ естрадних звезда на тој фестивалско-сајамској манифестацији преусмери за лечење тешко оболеле деце у кулској општини.

НОВАЦ ДЕЦИ, А НЕ БРЕНИ И ЂАНИЈУ: Слатке дане у Црвенки обележила петиција да се преусмере хонорари за естрадне звезде

Дамјан Миљанић (у средини) са мајком болесног дечака / Фото С. П.

Петицију је подржала ГГ "Критична маса", која је чак позвала истомишљенике да јајима гађају простор око бине, пошто организатори нису прихватили да се откажу гостовања Лепе Брене 17. и Ђанија и групе Hurricane.

Поводом петиције, председник Општине Кула Дамјан Миљанић је у згради СО разговарао са Јеленом Павичић, мајком троипогодишњег Лава, оболелог од спастичне церебралне парализе, за чије се лечење новац прикупља посредством фондације "Буди хуман".

- "Слатки дани у срцу Бачке" јесу манифестација која служи на понос целој општини, али не сматрамо да, у ситуацији кад се деца из наше средине лече СМС порукама, треба јавни новац трошити на велике звезде попут Лепе Брене и Ђанија - наведено је у петицији, чији је аутор Златко Остојић.

Према његовим речима, уместо естрадних звезда требало је ангажовати локалне саставе "који су знатно јефтинији, а ипак препознатљиви суграђанима".

"Слатке дане" организује Туристичка организација Општине Кула уз подршку Фабрике бисквита "Јафа" и Шећеране "Црвенка", али је Милан Кнежевић, модератор фејсбук-групе "Критична маса", одбацио примедбу да су трошак гостовања Брене, Ђанија и "ураганки" покрили спонзори, напомињући да "сви знају да је 30.000 евра издвојила Општина".

- Није суштина да се нешто укине да би се дало другоме, јер новца у општинском буџету има захваљујући доброј политици и на државном и на локалном нивоу. Манифестације, као што су "Слатки дани" и многе друге, организују се да би се летњи период учинио занимљивијим. Циљ је да сваки сегмент функционише и буде на задовољство грађана - рекао је Миљанић.

ПОМОЋ ЗА ДЕСЕТ МАЛИШАНА

Председник Општине је предочио да је помоћ из локалног буџета за лечење, по захтеву родитеља и према правилнику за те намене, досад добило десеторо деце, а да је почетком јула за малог Лава Павичића одобрен максималан могући износ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)