ФИНАЛЕ СА БРАТУНАЧКЕ СТРАНЕ: Екипа "Новости" на градилишту будуће контроле на мосту "Братољуб" (ФОТО)

В.Митрић

17. 07. 2021. у 08:33

ДО тренутка када ће да буде, коначно, отворен мост између Љубовије и Братунца, који је још 2017. године урадила држава Србија, чија је вредност 13 милиона евра, дужина 227 метара, ширина 14 метара, који стоји на осам стубова, међу којима су четири у живој реци, а по два на њеним обалама, броји се, како се то војнички каже, „ситно“ и то у данима.

ФИНАЛЕ СА БРАТУНАЧКЕ СТРАНЕ: Екипа Новости на градилишту будуће контроле на мосту Братољуб (ФОТО)

Фото: В.Митрић

Срђан Ранкић, начелник општине Братунац и његов колега, Милан Јовановић, председник општине Љубовија, уверени су да ће саобраћај преко „Братољуба“ да крене већ 1. августа, о чему је наш лист писао.

Наша екипа се, на лицу места, на братуначкој страни, уверили да су извођачи радова дали баш „пун гас“.Завршавају се приступни путеви, финализује се инфраструктура као и здања за потребе полиције, царине, разних инспекција...Сви прегледи ће се, како је договорено, одвијати на левој обали Дрини, чије власти финансирају тај део посла.Извођачи, за који дан, очекују „благослов“ од надлежниј за примање радова, које чине представници Србије и БиХ.Савремен граничи прелаз ће бити спреман, по највишим аршинима, да одговори потребама контрола на Дрини.Мост ће, поред пешачке и бициклистичке стазе, које су изградиле власти Србије, добити и ваљане приступне путеве са леве обале Дрине.

- Ово је наш вишегодишњи сан, који се, ево, остварује, а наша матица Србија, и председник Александар Вучић, показали су и показују и речјом и делом како се воли, помаже и подржава свој народ, али и други који ће да користе ове благодети -каже угледни Братунчанин Родољуб Ђукановић.

- Ово ће бити велико отварање свих простора са две обале Дрине, максимално приближавање, а индустријска зона треба да буде замајац свим привредницима.И раније је било обећања да ће мости бити изграђен, али лажних.Захвални смо до неба нашој матици и добро је да су и наше власти испоштовале свој део посла, свесне колико је важан овај мост, али и сви други који нас спајају међу који је великио број оних који је, у релативно кратком року, средила наша матица.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)