ДА И БОШКО ШТО ПРЕ ДОБИЈЕ ЗОЛГЕНСМУ: Акција „Хуманитарни понедељак“ 12. јула на новосадском Штранду

Љ.П.

11. 07. 2021. у 13:23

АКЦИЈА „Хуманитарни понедељак биће у понедељак 12. јула на новосадском Штранду, намењена је маленом Бошку Гуглети из Новог Сада.

ДА И БОШКО ШТО ПРЕ ДОБИЈЕ ЗОЛГЕНСМУ: Акција „Хуманитарни понедељак“ 12. јула на новосадском Штранду

Фото:Градско зеленило

Улаз на плажу се тога дана неће наплаћивати, а карту ће заменити добровољни прилози посетилаца у складу са њиховим финансијским могућностима. Кутије у које ће грађани моћи да приложе помоћ биће постављене уз капије Штранда од 8 до 19 часова.

Бошко је рођен 14.јануара 2021. у Новом Саду, а трудноћа и порођај су протекли нормално. Када је имао три месеца, родитељи су приметили да је доста мирнији него што би требао да буде у том узрасту. Након многобројних прегледа и анализа, Бошку је успостављена дијагноза спинална мишићна атрофија (СМА) тип 1.

Реч је о неуромишићној болести, тешкој и прогресивној, која може да има смртни исход. Новац који ће се прикупљати потребан је за генску терапију Золгесма која је тренутно најскупља терапија за лечење ове болести на свету, за лечење у иностранству, рехабилитације, физикалне и окупационе терапије, ортопедска помагала, медицинске апарате, као и путне трошкове и смештај.

У прошлонедељној акцији прикупљања средстава за лечење Алексе Косановића прикупљено је 102.120 динара. ЈКП „Градско зеленило“ обавештава суграђане, који имају потребе за оваквом врстом помоћи, да своје захтеве могу донети на главну благајну Штранда.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)