РАСКОШНИ ГЛАС, ОВАЦИЈЕ, ЕМОЦИЈЕ И СУЗЕ: Величанствен концерт оперске диве Милице Илић у Параћину (ФОТО)

З. Рашић

11. 07. 2021. у 10:38

НИЈЕ било спектакуларнијег начина да параћинско позориште после годину и по дана широм отвори врата за публику него што је то био синоћни концерт суграђанке - оперске уметнице Милице Илић, која је наступала на најпрестижнијим светским сценама, певала у Опери Аустралије, имала турнеје у Италији, Швајцарској, широм Европе, наступала и у Кини...

РАСКОШНИ ГЛАС, ОВАЦИЈЕ, ЕМОЦИЈЕ И СУЗЕ: Величанствен концерт оперске диве Милице Илић у Параћину (ФОТО)

Фото: З.Рашић

Епидемија ковида зауставила је привремено њено светско путешествије, па је Илићева тренутно у Србији, у свом родном граду, успела да први пут у својој каријери наступи – код куће.

Фото: З.Рашић

 

Са италијанским називом „Виаггио делла вита“, овај концерт је био Миличино животно путовање кроз музику са доста различитих арија на репертоару, сегмената из Opera најпознатијих композитора, којима је оперска дива провела одушевљену публику кроз земље у којима је боравила и радила – од Шпаније, Француске, Италије, преко Немачке и Енглеске, до Аустралије... И песмом, на крају концерта, уметница се вратила у своју земљу, отпевавши свима познату композицију „Ово је Србија“.

Официјални део концерта, достојан престижних светских сцена, имао је слободнији наставак кроз праву емотивну интеракцију са публиком током ког се уметница присно обратила Параћинцима показавши колико јој значи то што пева у Србији и у свом родном граду.

- Годину и по дана због ове ситуације са епидемијом нисам наступила, ово је мој први концерт после дугог времена и то баш у Параћину. А најлепше је, зна се, код куће – кроз сузе је изговорила Илићева, што је изазвало праве овације публике, након чега је оперска дива певала и на бис. Концерт је завршен поновљеном композицијом „Ово је Србија“ коју је Илићева певала заједно са публиком и хором соло певача ОМШ „Миленко Живковић“.

Раскошан глас, музички спектакл препун емоција – концерт класичне музике какав публика у Параћину одавно није доживела, епилог су прелепе вечери у организацији Културног центра „Параћин“. Овај наступ дуго је припреман у договору са Милицом Илић, али су се тек сад стекли епидемиолошки услови за организацију.

СВЕТСКА КАРИЈЕРА

Још као тинејџерка 1996. године Милица Илић - права Српкиња и Параћинка у срцу и души, у потрази за бољим животом тих тешких година преселила се са родитељима најпре на Нови Зеланд, а затим у Аустралију, где је стекла престижно музичко образовање – дипломирала је на конзерваторијуму у Брисбејну.

Побеђивала је на многим међународним такмичењима, а касније се из Аустралије преселила у Италију - Милано и наступала на сценама широм Европе и света. Ипак, оперска певачица није пропустила да истакне да се са тајнама музике и певања почела да упознаје у Параћину, у Музичкој школи „Миленко „Живковић“, која је помогла и у организацији овог концерта.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)