КРАЈИНСКО МОТО ДРУЖЕЊЕ: Неготински Мото клуб “Лобање” угостио бајкере из целе Србије (ФОТО)

С.М.Јовановић

06. 07. 2021. у 14:23

У ОРГАНИЗАЦИЈИ неготинског Мото клуба “Лобање” на Кусјаку код Неготина, на обали Дунава, приређено је Крајинско мото дружење које је окупило неколико стотина љубитеља двоточкаша из целе наше земље.

КРАЈИНСКО МОТО ДРУЖЕЊЕ: Неготински Мото клуб “Лобање” угостио бајкере из целе Србије (ФОТО)

Фото: С.М.Ј.

Бајкери су уживали у дружењу и доброј музици, а посетиоци у њиховим атрактивним играма. Окупљене на кусјачкој плажи одушевиле су бајкерске игре у којима су ови љубитељи два точка и адреналина испробавали снагу, као што је надвлачење конопца и бацање гуме, али и умеће и стрпљење у пецању – пивске флаше.

Жене су, међутим, показале да су им у свему равне, и као животне сапутнице, али и као бајкерке које су на друму једнако успешне у вожњи и, рекло би се, стрпљивије и опрезније. У обарању руке најуспешнија је била Драгана Стефановић, која је помирљиво бранила боје два града, свог родног Зајечара и Шапца.

- Данас је све мање необично да жена буде на мотору, као што је раније било. Први пут сам села на мотор са девет година,  а последњих десетак година сам активна на скуповима. Супруг и ја возимо свако свој мотор. Волим дружење, волим нашу Србију, желим да упознам све њене крајеве. Ми не идемо на море, али сваки викенд искористимо да обиђемо неку бању, манастир, цркву, лепе пределе наше земље – каже Драгана.

Бајкери су искористили посету Неготину и околини да посете и неке од његових знаменитости, попут Хајдук Вељкове или старе цркве посвећене рођењу пресвете Богородице, али и да уживају у концертима неготинских бендова “Раздор” и “Ле Боненс”

-Код вас поред Дунава са вашим добрим гостопримством планирамо рели који ћемо возити до Улциња, Херцег Новог и назад. Управо се овде на скупу креира траса где ћемо ноћити. Није тешко било приметити да је овде данас пуно љубави, али морам да похвалим и локалну самоуправу. Ја сам већ обавештен да су они изашли у сусрет овим младим људима. Допада ми се што их је мало чланова клуба. Не значи бројност  ништа, јер се често дешава да се велики клубови брзо распадну. Ово је једна мала дружина која обећава – каже Слободан Јовановић Дане из Мото клуба “Рајдерс” Јагодина, дугогодишњи члан управе Мото асоцијације Србије.

На “Крајинско мото дружење” случајно су стигла и двојица Загрепчана, на пропутовању кроз Србију до Бугарске.

-Упознали смо екипу у Србији која је кренула на овај мото скуп и ми смо се придружили. Све је непланирано али је испало одлично. И да вам кажем, и да се трудим не могу наћи минус за овај скуп. Путујемо до Црног мора, а враћамо се преко Македоније, Црне Горе, Албаније, Босне и Херцеговине и Хрватске. На мотору сам већ 20 година и трудим се да обиђем што више места. Исте су журке и код нас, нијансе су у питању. И ми се боримо са предрасудама, зато дођи, види, а не коментариши из ћошка – каже бајкер Томислав Туркаљ.

Чланови Мото клуба “Лобање”, иако постоје две године, кажу да је ово тек почетак. Мото журка на Кусјаку ће, веле, бити организована и наредних година.

- Желимо да нашу браћу и сестре бајкере из Србије упознамо не само са  традицијом овог краја, већ и да овај део Србије и туристички промовишемо. Потенцијала има, а логистику ћемо им ми пружити за све што им буде потребно - истиче Ивица Стингић Стинга, председник Мото клуба “Лобање”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)