НОВЕ ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Крушевац престаје са рефундирањем трошкова сахрана преминулих од ковида

С. Б.

06. 07. 2021. у 09:23

ИЗ градског буџета Крушевца више се неће рефундирати трошкови сахране преминулих лица од заразне болести COVID-19, одлучено је на седници Штаба за ванредне ситуације града.

НОВЕ ОДЛУКЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Крушевац престаје са рефундирањем трошкова сахрана преминулих од ковида

Фото: С. Б.

Закључци на заседању,како се наводи, донети су у складу са епидемиолошком ситуацијом, која је од априла 2020.године увела праксу да се трошкови сахране,али и превоз тела и обезбеђивање опреме за раднике који преузимају тела грађана Крушевца преминулих од последица вируса корона, обезбеђују из градског буџета без обзира на то да ли се смртни случај догодио у Крушевцу или у здравственим установама ван Крушевца.

Према подацима ЗЗЈЗ Крушевац,од почетка епидемије, са територије града од последица КОВИД инфекције преминуло је 436 лица.

- По препоруци и обавештењу Завода за јавно здравље Крушевац и Дома здравља Крушевац, пункт за масовну имунизацију у Хали спортова измешта се у амбуланту Дијагностичког центра,а СЈП Спортски центар се налаже да објекат хале врати у првобитну намену - стоји међу закључцима Штаба за ванредне ситуације.

Дому здравља и Заводу за јавно здравље предложено је да наставе медијску кампању о важности и значају имунизације становништва, путем штампаних и електронских медија на територији града Крушевца.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)