АСФАЛТ СТИЖЕ У 25 УЛИЦА: Вучевић посетио градилиште у насељу Сајлово

Ј. С.

05. 07. 2021. у 15:12

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић обишао је данас радове на асфалтирању Улице Горње Сајлово бр. 32, у истоименом насељу Новог Сада као и на изградњи вртића ПУ „Радосно детињство“ у истом месту.

АСФАЛТ СТИЖЕ У 25 УЛИЦА: Вучевић посетио градилиште у насељу Сајлово

Фото: Град Нови Сад

 У Сајлову ће бити асфалтирано још 25 улица а изграђена је и зграда Месне заједнице у којој ће бити смештени и клуб пензионера, пошта, апотека и амбуланта.

- Само за водовод, ове и прошле године, инвестирали смо 150 милиона динара, 440 милиона динара уложено је у асфалтирање, а изградња објекта Месне заједнице коштала је 60 милиона динара. У 2020. и 2021. години, Град је милијарду динара инвестирао у Сајлово, а неке општине у Војводини немају толики укупан буџет. -казао је градоначелник Вучевић током обиласка радова.

Фото: Град Нови Сад

У току је 2. и 3. фаза на уређењу улица у насељу Сајлово. Вредност радова је 300,9 милиона динара (са ПДВ-ом). До сада је уређено 15 од предвиђених 25 улица.

Вучевић је најавио у овом месту и изградњу тротоара, атмосферских канала,као и основне школу за коју је одређена парцела која треба да буде откупљена. Са Епархијом бачком договорено је да између вртића и зграде МЗ буде изграђен објекат православног храма.

Фото: Град Нови Сад

- Хвала грађанима на стрпљењу, имају једнака права као и сви остали, а све што смо обећали ми и чинимо. До краја августа завршавамо свих 25 улица, а вртић ће бити на располагању од септембра 2022. године. Пошто је насеље добило водовод, канализацију, асфалт и јавну расвету, очекујем од представника МЗ да и све улице добију називе,а не да носе бројеве. Буџет Града је јак због великих инвестиција компанија као што су Лир, Аптив, Континентал, Нидек, као што су мост, пруга и Фрушкогорски коридор. Захваљујући тим инвестицијама имамо новца да решавамо све потребе грађана – нагласио је градоначелник Новог Сада.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)