ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ ДОДАЛИ ЈОШ ПОЛА БУЏЕТА: Пожаревљани усвојили први ребаланс и најавил бар још један

Д. Новковић

01. 07. 2021. у 07:45

ОДБОРНИЦИ Скупштине града у Пожаревцу су усвојили одлуку о првом ребелансу овогодишњег буџета, како би се део средстава преусмерио за - капиталне инвестиције.

ЗА ИНВЕСТИЦИЈЕ ДОДАЛИ ЈОШ ПОЛА БУЏЕТА: Пожаревљани усвојили први ребаланс и најавил бар још један

Фото СГ у Пожаревцу

За њих је најновијом одлуком предвиђена сума од 2,4 милијарде динара.

С обзиром на то да укупни буџет износи око пет милијарди, новоусвојена сума од 2,4 милијарде заиста је замашан износ, а на списку великих улагања се налазе унапређење водоснабдевања и комуналних услуга, реконструкција галерије "Милена Павловић Барили", изградња атлетског стадиона, куповина пословне зграде у центру Пожаревца...

Подужи списак настављају уређење и опремање дела нове Болнице, у оквиру пројекта "Румунско-српска заједничка иницијатива у борби против канцера у прекограничном региону". У том делу ће се, како је најављено, налазити и простор за лабораторију, смештај пацијената, операциони блок, породилиште и гинекологију.

- Још једна велика инвестиција је и израда пројекта за изградњу затвореног базена, који је у фази израде, а ускоро почиње и израда урбанистичког пројекта за читав спортски комплекс. До сада се у јавности више пута спомињало да град већ има тај пројекат, али то није тачно. Оно што је рађено 2014. је било само на нивоу концепта, дакле оквирно решење - прецизирао је градоначелник Саша Павловић.

Први човек Пожаревца је најавио да ће се убудуће обављати још интензивнија контрола трошења буџетских средстава, те да ће, по свему судећи, бити неопходан још најмање један, а можда и два ребаланса локалног буџета.

Одборници су током јучерашње седнице усвојили и Одлуку о завршном рачуну буџета града за прошлу годину, као и одлуке о ребалансима програма пословања јавних предузећа.

НОВИ-СТАРИ ДИРЕКТОРИ

СЕДНИЦУ која је јуче одржана у Пожаревцу обележила су и именовања нових-старих директора јавних установа Народни музеј и Центар за социјални рад, па су др Гордан Бојковић и Татјана Рајић остали на местима на којима су и до сада били.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)