ТРУД СЕ УВЕК ИСПЛАТИ: Најбољим ученицима основних и средњих школа у Новом Пазару вредне новчане награде

Н. Кочовић

30. 06. 2021. у 20:02

ПРЕДСТАВНИЦИ локалне самоуправе Новог Пазара, на челу са градоначелником Нихатом Бишевцем, организовали су свечани пријем за ђаке генерације свих основних и средњих школа у граду.

ТРУД СЕ УВЕК ИСПЛАТИ: Најбољим ученицима основних и средњих школа у Новом Пазару вредне новчане награде

Фото: Градска управа

Ученици, са титулом најбољих у својој школи, поред посебних похвала добили су и вредне новчане награде – средњошколци 40.000 динара, а основци са по 30.000 динара. Укупно су награђени ђаци генерације у 22 школе.

- Требало је пуно рада и труда да би се постигли жељени резултати и ова награда је само потврда напорног рада свих ових година. Моја порука свим будућим генерацијама је да никада не посустану јер се труд увек исплати – поручила је Мартина Бишевац, ђак генерације ОШ “Растко Немањић Сава”.

Градоначелник Нихат Бишевац казао је да је локална самоуправа поносна на најбоље ученике који су, како је рекао, будућност овог града.

- Честитамо им, не само школски успех, већ и то што су Нови Пазар најбоље представљали на републичким и регионалним такмичењима. Да би постигли резултате потребно је пуно рада и одрицања и зато смо поносни на њих. Честитам и њиховим наставницима и школама које су похађали, као и родитељима без чије подршке није могуће постићи резултате – рекао је Бишевац.

Он је додао да локална самоуправа из године у годину увећава издвајања за образовање, а да поред ђака генерације, пригодне награде добијају и сви ученици који на републичким местима освоје нека од прва три места, као и њихови наставници или професори.

Већ пар година Нови Пазар из буџета стипендира и најбоље студенте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)