ПОСТХУМНА ПЛАКЕТА МИЋИ МИЋИЋУ: Потврђене чврсте везе Крушевца и Бијељине

В.Митрић

30. 06. 2021. у 15:33

НA позив градоначелника братског Града Крушевца Јасмине Палуровић, градоначелник Бијељине Љубиша Петровић присуствовао је свечаностима које су у Крушевцу организоване поводом Видовдана и 650 -те годишњице од оснивања некадашње престонице кнеза Лазара.

ПОСТХУМНА ПЛАКЕТА МИЋИ МИЋИЋУ: Потврђене чврсте везе Крушевца и Бијељине

фото: В.Митрић

Видовдан се у Крушевцу облежава и као Дан Града, па су ове посете, поред протоколарних догађаја, прилика за сусрете и разговоре са домаћинима, делегацијама градова из Србије и других земаља с којима Крушевац остварује сарадњу, као и званичницима Републике Србије.

Градоначелници Крушевца и Бијељине су се сложили да је сарадња између два братска града на обострану корист и да побратимске везе представљају трајну вредност коју треба његовати и убудуће, поготово имајући у виду све израженију потребу за превазилажењем граничних бариjера између земаља региона.

Ове године на свечаностима у Крушевцу учествовали су, између осталих, патријарх српски Порфирије и бројни епископи Српске православне цркве, међу којима је био и епископ зворничко-тузлански Фотије, председник Републике Александар Вучић, предсједник Владе Ана Брнабић са министрима, шеф БИА Братислав Гашић и други званичници. У оквиру видовданских дана откривен је нови споменик оснивачу Града – кнезу Лазару, а на свечаној празничној академији делегацији Града Бијељина уручено је постхумно признање – Плакета Града Крушевца ранијем градоначелнику Бијељине Мићи Мићићу

- Ово је моја прва посета граду Крушевцу у својству градоначелника, али срдачност с којом смо дочекани је најбоља потврда да су везе између наша два града чврсте и братске. Била нам је изузетна част и да будемо део обиљежавања великог јубилеја који по значају увелико превазилази локалне оквире, а посјета Крушевцу предсједника Републике Александра Вучића додатно је увеличала свечаности – оценио је градоначелник Петровић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)