ИЗАБРАНА НАЈЛЕПША КОСОВКА ДЕВОЈКА: Јована Анђелковић из Добротина уочи Видовдана понела престижну титулу

Д. З.

27. 06. 2021. у 08:22

На избору за Најлепшу Косовку девојку одржаном у оквиру Видовданских свечаности синоћ је у порти манастира Грачаница изабрана је Јована Анђелковић (18) из Добротина.

ИЗАБРАНА НАЈЛЕПША КОСОВКА ДЕВОЈКА: Јована Анђелковић из Добротина уочи Видовдана понела престижну титулу

Фото: Д. З.

За прву пратиљу изабрана је Миљана Миленковић из Преоца, а место друге пратиље жири је доделио Миони Радуловић из Лешка. Избор за најлепшу девојку Косова одржан је у оквиру Видовданских свечаности а у присуству владике Теодосија, локалних званичника, гостију из региона и других градова наше земље, као и неколико стотина грађана са Косова и Метохије.

- Нисам очекивала победу и врло сам узбуђена. Конкуренција је била јака, све девојке су биле прелепе - истакла је овогодишња победница и додала да је ова победа учинила пресрећном.

Иначе, за титулу “Најлепша Косовка девојка” ове године такмичило се 12 девојака чију је лепоту “процењивао” петочлани жири.

Иначе, организатор манифестације коју су увеличали бројни вокални солисти, ученици музичке школе „Стеван Мокрањац“ , КУД „Копаоник“ из Лепосавића и национални ансамл „Венац“ је Дом културе „Грачаница“, а покровитељ Канцелерија за КиМ Владе РС.

Манифестацију су помогли Скупштина Града Приштине, Општина Грачаница, Jавно предузећe и Синдикат Површински копови и ЈП и Синдикат Термоелектране Косово – Обилић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)